Zomerhoedjes: waarom en wanneer?

Gepubliceerd op 23 juni 2022 om 13:09

Vanaf welke leeftijd draagt een baby een zonnehoed?

 

In de lente, de zomer, tijdens een zonnige vakantie of bijvoorbeeld op de boot.

 

Een baby ligt niet de gehele dag in de wagen, bed of box. Wanneer je met de draagzak, op je arm of schouder met je baby naar buiten gaat wordt zijn hoofd en gezicht blootgesteld aan de zon. Zelfs voor de kleine momenten even buiten is het raadzaam om een hoedje of pet bij je baby op te zetten. Ook kan de lucht vrij scherp zijn, dan helpt een zomerhoedje met klep al gauw! Zelfs in de schaduw wanneer jouw kleintje in een wippertje zit is het raadzaam om een hoedje op te zetten.

 

Waar let je op tijdens de aanschaf van een zomerhoed?

 

  • Stof keuze: kies geen stof met een open werkje erin, zoals bij embroidery. Het staat ongetwijfeld superleuk en schattig, maar het wordt al gauw niet zo leuk wanneer jouw kind kleine verkleurde of erger rode verbrande plekjes heeft. Of kies voor een embroidery hoedje die gevoerd is met een dichte stof
  • Kies voor een UV beschermende stof of een stof die weinig UV licht doorlaat. Meer uitleg hierover zie onderstaand bij UV licht
  • Lekker luchtig, kies voor natuurlijke materialen. Deze zijn vocht absorberend en ademend, daarom ideaal
  • Een klep voor de oogjes en het liefst ook een klep rondom
  • Geen (lange) losse touwtjes aan het hoedje. Mochten er toch touwtjes aanhangen kies er dan een met klittenband sluiting. Wanneer jouw kindje ergens achter blijft hangen dan kan hij zich gelukkig lostrekken en schiet het klittenband los.

Let op: kies er een uit met een klein stukje als klittenband sluiting en niet een groot gedeelte want dat krijgt een baby/ kindje niet losgetrokken

 

UV licht

 

Natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen dragen heel fijn en koel in de zomer alleen laat de stof meer UV licht door dan bijvoorbeeld wol en polyester. Dit heeft te maken met garen dichtheid: hoe strakker geweven of gebreid de stof is, des te meer bescherming de stof biedt.

 

De zomer hoeden en petten van Pivoine Noire die gemaakt zijn van katoen en linnen zijn allemaal gevoerd om zo min mogelijk UV licht door te laten. Ook zijn er zwem hoedjes en zwem turbans in de collectie die gemaakt zijn van een UV beschermende stof: UPF50+.

Uiteraard zijn alle stoffen gemaakt van biologisch katoen of hebben het Oeko-tex 100 klasse 1 certificaat.

 

Veiligheid

 

Alle zomerhoedjes van Pivoine Noire hebben geen (losse) touwtjes i.v.m. veiligheid. Baby’s en kinderen kunnen hierin gemakkelijk verstrengeld raken of kunnen ergens achter blijven hangen. Daarom zijn er een aantal hoedjes in de collectie die elastiek aan de achterkant hebben voor een optimale pasvorm.

 

 

Benieuwd naar de zomer hoeden en petten? Check de collectie op https://www.pivoinenoire.nl/zomerhoedjes