Baby's eerste kledingstuk

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 14:01

Wanneer je deze zin hoort, aan welk kledingstuk denk je dan? Een romper? Een compleet kledingsetje? Of dacht je gelijk aan een babymutsje?

 

Het antwoord is inderdaad een babymutsje. Wanneer jouw baby ter wereld komt zal de verloskundige zo snel mogelijk een mutsje bij jouw kleintje op doen.

 

Waarom? Baby’s kunnen vanaf het moment dat zij geboren worden nog niet hun eigen lichaamstemperatuur regelen. De meeste warmte verliest men via het hoofd, vandaar dat het babyhoofdje gelijk wordt aangekleed met een mutsje.

 

Het allereerste kledingstuk, het babymutsje, is toch wel heel bijzonder wanneer je hier langer over nadenkt: Het wordt op de eerste foto’s vastgelegd, het maakt onderdeel uit van ‘mijn eerste kledingsetje’ en het is vaak het eerste wat jouw bezoek ziet wanneer zij jouw kleintje komen bewonderen.

 

Welk babymutsje gaat het worden?

Het advies van verloskundigen voor de babyuitzet: 2 katoenen babymutsjes.

Alle newborn mutsjes van Pivoine Noire zijn gemaakt van katoen met minimaal het Oeko-tex 100 klasse 1 certificaat. Dit betekent dat de stof gif-vrij en veilig is voor baby’s om op de huid te dragen. Tevens zijn de mutsjes en beanies niet alleen super schattig en duurzaam maar hebben ook een goed passende vorm en volgen de rondingen van het babyhoofdje. Ook zijn ze vrij van dikke naden en zomen.

 

Babymutsjes en beanies van Pivoine Noire zijn in verschillende maten en modellen te verkrijgen. Unieke en hippe mutsjes met een kleine oplage die bij elk kledingsetje gemakkelijk te combineren zijn.

 

Welk babymutsje kies jij? Klik op onderstaande knop om naar alle babymutsjes te gaan.