OVER PIVOINE NOIRE


Hi, wat leuk dat je wilt weten wie het gezicht is achter Pivoine Noire.

 

Dit ben ik op de foto, een creatieve nuchtere en toch spirituele en intuïtieve vrouw. Die boordevol ideeën zit en dit graag uitwerkt. Het creëren van functionele en mooie artikelen is mijn passie. Relaties, doelen en eindresultaten zijn voor mij van grote waarde!

 

Na meer dan 12 jaar als allround designer gewerkt te hebben in de mode, kleding en accessoires binnen retail en wholesale organisaties/ merken, kwam de gelegenheid om mijn (langgekoesterde droom) eigen label op te zetten! In januari 2022 ging www.pivoinenoire.nl live!

 

De naam Pivoine Noire betekend Zwarte Pioenroos. Zwart omdat het mijn lievelingskleur is, pioenroos is mijn lievelingsbloem en in de Franse taal omdat ik voor een deel van Franse afkomst ben.

 

De fascinatie voor mode en kleding heb ik altijd gehad. Vanaf jongs af aan met naald en draad, later de handnaaimachine om vervolgens (toen ik oud genoeg was) aan de slag te gaan op de echte naaimachine. Mijn opleiding en studie heb ik behaald in mode couture.

Een goed passend, hip en duurzaam baby mutsje heb ik gemaakt voor vrienden als kraamcadeau.

Dit was een hit en ik kreeg veel positieve feedback. Vanuit dit oogpunt is Pivoine Noire ontstaan. Hoofddeksels/ mutsjes en beanies, zijn er altijd ongeacht het seizoen, het maakt een outfit af, je draagt het vaker, langer en je kunt er oneindig mee combineren! Wat gelijk duurzaam is ;)

 

Duurzaamheid vind ik belangrijk, dit uit zich niet alleen zakelijk maar ook privé: ik rij een elektrische auto, gebruik groene stroom, woon in een gasvrij huis/ buurt, gebruik natuurlijke lichaamsverzorging en probeer zoveel mogelijk te kiezen voor de meest duurzame oplossingen en keuzes voor mijzelf en mijn gezin.

 

Mijn gezin bestaat uit: mijn man en 2 lieve kindjes, zoon geboren in 2016 en een dochter geboren in 2018. Zij zijn mijn inspiratie voor de collecties en ook de pasmodellen! :) Alle patronen en ontwerpen maak ik zelf. Mijn kids zijn ook gelijk de jury wat wel en niet leuk is voor in de collectie.

 

Pivoine Noire staat voor goed passende en veilige baby en kinder- mutsjes zonder concessies te doen op de kwaliteit van het materiaal, gebruiksgemak of ontwerp.

 

Dit betekent producten van natuurlijk, biologisch of gifvrij materiaal. Hiermee wordt de kwetsbaarheid van baby’s en kinderen omarmt en worden zij in bescherming genomen.

Ook dragen we hiermee ons steentje bij aan het welzijn van het milieu, dat van groot belang is voor de toekomst van onze kindjes.

 

In de dagelijkse activiteiten wordt er gebruik gemaakt van duurzame verpakkingen en afval wordt hergebruikt en/ of geminimaliseerd.

 

Pivoine Noire is altijd opzoek naar manieren om nog duurzamer te worden en te blijven.

 

'The good stuff'

 

Liefs,

Danique